DREAMCOAST BLOGG & VLOGG

ATT INTE SOVA BRA ÄR SOM GODNATT FÖR HJÄRNAN – HUR SOVER DU?

 
 
Blev påmind nu om sömn som ett av de allra viktigaste hälsoinsatserna man kan göra för sig själv när jag såg Youtubeklippet Gary Vaynerchuck lagt upp på sin kanal med Arianna Huffington som nyligen kommit med sin nya bok The sleep revolution.
Jag vet en del om vad sömnsvårigheter gör med en människa. Med mina svåra näringsbrister och den skada jag fick 2013 så slets det också allt för mycket på binjurarna sig en ordentlig smäll och jag sov i princip ingenting under 6 månader och min hjärna tog stor stor skada. Att vara överviktsopererad ger grogrund för stressad biokemi och därmed dålig sömn. Inget fungerar utan sömn. Allt faller samman. Att jag under lång tid i mitt liv, innan gått på min egen myt att det är ok att kliva upp kl 0500 dra till Luleå från Umeå...
Fortsätt läs...

Tanter, drömmar och en kille från landet

oskar karlsson personligt May 19, 2020

Jag växte upp i den lilla byn Bredbyn utanför Örnsköldsvik, formade mig själv utifrån vad andra tyckte var bra och har än inte valt en så kallad väg att gå i livet om det nu finns någon sådan. Det jag försöker säga är att jag utifrån min uppväxt och kännedom av mig själv vill ifrågasätta normer och ideal för att istället resonera ärligt med mig själv vad jag egentligen tycker och känner inombords.

Nog snack om det och mina tankesätt, det kan vi babbla om i all evighet så vi tar det en annan gång. Nu till historien om hur jag träffade DreamCoast och varför jag befinner mig här idag.

Allt började med en kamera. Våren 2017 köpte jag en ny smartphone, en Samsung Galaxy S8 som jag just nu faktiskt skriver denna blogg på. Det var en helt ny design jag aldrig sett tidigare med en stor display,...

Fortsätt läs...

Drömmar, hälsa och världsförbättring

Jag älskar det jag gör och brinner verkligen för det, att förändra världshälsan.

För att kunna förändra hälsa och välmående behöver vi alla börja ta eget ansvar. Vi måste förstå att det är vi och uteslutande vi som bär det yttersta ansvaret för hur vi mår. Enkelt uttryckt kan man säga att jag fungerar lite som en ögonöppnare för folk, jag visar dem hur enkelt det faktiskt är att äta nyttigt, många blir förvånade vilket är jättekul.

Oavsett om det är matvanor, motionsvanor eller några andra vanor som ska förändras så handlar det i grund och botten om eget ansvar. Har man inte kunskapen - finn den eller finn någon annan som har kunskapen. Behöver du hjälp och tycker att jag duger är det bara att du hör av dig ;)

Jag vill självklart nå ut till så...

Fortsätt läs...

Ny kost - skönare liv

 Jag har ätit nyttigt i många år, det är till och med så att jag blivit kallad hälsonörd och renlevnadsmänniska vid några tillfällen. Jag tar dessa ord som en komplimang även om jag inte klassar mig själv som renlevnadsmänniska.

Min kost har de senaste åren varit näst intill helt vegetarisk av den enkla anledningen att jag inte tycker om kött och så har det varit ända sedan barnsben. När den avskyvärda industrin lyftes fram mer och mer var valet ännu enklare, Jag mådde illa av bara tanken på att bidra till djurens lidande.

Dock så mötte jag för ca ett halvår sedan Camilla Hiller som också åt nyttigt men med en stor skillnad – hon åt kött och animalier. Eftersom jag bor hos henne när jag åker upp till Höga Kusten äter jag den mat hon serverar, jag vill inte vara till besvär....

Fortsätt läs...

Håll Sverige rent!

 

Jag och Greta Thunberg tänker hålla Sverige och världen rent! 

Berget av skräp i världen bara ökar och ökar, det är plast i haven och plast på land, fullt av onödiga förpackningar och fortfarande råder mycket slit och slängmentalitet även om det faktiskt börjar vända. Hurra för det!

Faktum är att vi alla kan bidra till en renare värld mer än vi redan gör, allt handlar bara om att ta det lilla steget till nästa nivå. Jag kan, du kan, din granne kan, din morfar kan, alla kan. Ett enkelt steg som alla kan ta (och bör ta enligt mig) är att ta med sig sitt eget skräp hem när man till exempel varit på stranden eller i skogen. Svårare än så är det inte att bidra. Har man burit dit det så bär man hem det, det är knappast tyngre på vägen hem.

I somras när jag varit bortrest på semester...

Fortsätt läs...

Att våga vara den du är där du är

Hur kan en människa ha så mycket att skriva om och tro att någon dessutom vill läsa?

Varför måste du jämt synas och höras? 

Hur kan du säga att du är en författare, du har ju bara skrivit en bok? 

Vad äcklig du är som föreläser om säkrare sex och är med aidsbögar! Att du inte skäms?

När ska du lugna ner dig?

Varför kan du aldrig ta det lugnt?

Måste du jämt vara så annorlunda? 

Du kommer ändå aldrig lyckas!

Jag satsar på dig trots att du inte har någon utbildning!

Hur kan du tro att du ska kunna göra skillnad när ingen annan lyckats? 

Varför måste du lägga dig i sådant du inte begriper? 

Har du helt förlorat förståndet? 

Varför måste du vara så personlig i sociala media?

Hur kan du strunta i att folk snackar skit om det du gör?

Du ska inte...

Fortsätt läs...

Vi kan göra allt vi vill och litet till!

lena personligt vd May 12, 2020

Man kan göra allt. Sant eller floskler? 

Svårt att gå kanske om man inte har ben, svårt att äta jordgubbar om man allergisk mot jordgubbar, svårt att höra fågelkvitter om man är döv.  Jo absolut, men har man lyssnat och/eller sett Mikael Andersson “ben-, arm-  och makalös”  så får ju andra perspektiv. 

2020 i Sverige kan vi nog ändå säga att man kan göra “nästan” allt. Vi lever i ett fritt land med yttrandefrihet, allemansrätt, obligatorisk skolgång för både flickor och pojkar, gratis reflexväst till barn och sadelskydd på när temperaturen går under minus. Ja här kan vi göra det mesta, som till exempel starta ett företag med energifyllda människor som vill upplysa, leverera, stötta, uppmuntra, utbilda, engagera, entusiasmera och tjäna pengar på...

Fortsätt läs...

Nio år som sockerfri - 3 myter om sockerfritt liv!

Ingen klagar på maten jag serverar men få inför den i sina liv. Jag märker att många av de jag serverat sätter upp murar för sig själva och målar upp myter de själva tror på som försvårar det som egentligen är så oerhört bra och många gånger ger de resultat de behöver. 

Under mina nio år som sockerfri har jag mött många olika reaktioner och vanföreställningar om hur det är att vara sockerfri. Sanningen är den att jag verkligen aldrig trodde att jag skulle klara av en nolltolerans mot socker i nio år. Sanningen är den att jag nog inte ens trodde på nio veckor eller nio månader. 

Jag har blivit kallad sockerfascist, fanatiker och blivit ombedd av livsmedelsindustrin att tonan ner mig. Jag tog det bara som att jag de facto var något på spåren. Startade en sajt för att komma ut med budskapet...

Fortsätt läs...

10 tips att handla sockerfri mat billigt!

Jag ser ofta att människor beklagar sig över dyr mat och att det inte går att vara sockerfri med en låg budget. Vad som ligger bakom den åsikten är nog en del okunskap och brist på research.  Som allt annat här i världen handlar det om prioriteringar och dessutom kanske en rannsakan över hur man lever i övrigt och vad som är viktigt för just mig själv. Det är t ex svårt att ta en person som lägger stora pengar på sin rökning på allvar när den klagar på att det är dyrt att äta sockerfritt.

Vi vill påstå att det med tid, kunskap och engagemang är väldigt lätt att sänka sin matbudget och äta sockerfritt. Det fina med att bli sockerfri är att volymen mat man stoppar i sig oftast blir mindre för suget av mat försvinner successivt. Man kan kallt räkna med att det tar 90 dagar för kroppen att bli...

Fortsätt läs...
Close

50% Complete

Don't forget to subscribe to our monthly newsletter!/Glöm inte att prenumerera på vårtnyhetsbrev som kommer varje månad!