SKAPARSTINAS DIGITALA KONSTGALLERI

MÅLNING

HON HAR EN GÅVA

Akrylfärg på duk, 100X40 cm

Här har jag låtit plast göra avtryck i färgen. När jag letade efter något motiv att måla fram var djurets öga det första som fångade min uppmärksamhet. Jag undrade vad han tittade på och sen kunde jag se flickan med den fladdrande manteln. Djurets blick är både vaksam och lite avundsjuk. Vill han stjäla spiran hon håller i?

7950 SEK

MÅLNING

OVÄNTAD VÄNSKAP

Akrylfärg på duk, 70X50cm

Jag jobbade med ett beställningsuppdrag och startade flera processer för att ha mycket att välja på när jag skulle närma mig motivet som skulle visa ett par på sin vandring tillsammans i livet. Den här tavlan tog en helt annan riktning och blev en riktig sagotavla. Jag tänker mig att barnet är ute och promenerar i regnet när hon stöter på underliga formationer på marken. Nyfiket studerar hon dem när den ena plötsligt rör på sig och det visar sig att det är en drake. De får ögonkontakt och vänskap uppstår.

7950 SEK

MÅLNING

FÖRSTA STEGET UT MOT ÄVENTYR

Akrylfärg på duk, 90X39 cm

Jag tänker mig att vi är i en sagovärld. Flickan är på en upptäcktsfärd och på vägen har hon mött vänner för livet. Troget följer de henne, ser framåt och backar upp när hon blir rädd eller osäker. Det finns mycket att upptäcka i den här bilden. Flera djur har jag valt att inte måla fram men de skymtar på sina ställen och när människor ser på tavlan blir det gärna en lek i att hitta fler. Ju mer du tittar och låter blicken djupna, ju mer ser du.

7950 SEK

Anna - Stina Gerdin är SkaparStina

Välkommen till min sida och mitt digitala konstgalleri

 

Hör av dig om du vill vara med på mina livesända digitala konstrundor i min atelje och prata måleri!

Jag vill veta när du har dina digitala konstrundor

MÅLNING - JAG SKA BARA VARA MIG SJÄLV

Akrylfärg på duk, 30x30x4 cm

När jag målade fram den här figuren sjöng Lalehs låt ”Jag ska bara vara mig själv” i mitt huvud, om och om igen på repeat. Jag tänker att tavlan har ett starkt budskap om att stå upp för sig själv.

 

1990 SEK

En kunds resa med mig

Jag fick möjligheten att beställa ett konstverk av Anna-Stina. Förutsättningar var att jag berättade vad jag önskade och hon målade utifrån mina önskemål.
Jag ville ha en tavla att försjunka mig in i, som skulle hjälpa mig att hitta lugnet och stanna upp livet en stund. Jag hade två önskemål om färg, turkos eller orange. Jag kände själv att det var konstiga färger att kombinera men gav Anna-Stina fria händer att välja. Hon fick hur mycket tid hon ville, jag tyckte inte att hon skulle stressa fram ett konstverk.
Jag följde hennes process på Facebook och Instagram samt när jag var i hennes ateljé på kurs. Det var fantastiskt att få se hur konstverken växte fram. Just det, konstverken.
 
Hon gjorde nämligen tre tavlor, så att jag skulle kunna välja vilken jag ville ha. När de var klara fick jag låna hem dem för att känna efter vilken jag ville köpa. När de stod bredvid varandra hemma i soffan och jag och min sambo tittade på dem, kände vi starkt att de hörde ihop alla tre. Det var som om de växte fram ur varandra och vi bestämde oss för att köpa alla tre.
Jag är så glad över tavlorna och känner att Anna-Stina lyckats fångat det jag var ute efter på ett fantastiskt sätt. Jag hade nog inte trott att hon skulle kunna klara det så bra som hon gjorde. Varje tavla har ett eget liv samtidigt som de hör samman på ett magiskt sätt.
Tavlorna hjälper mig i vardagen i min strävan att hitta lugnet, precis det som jag var ute efter. De är en härlig färgklick över soffan i vardagsrummet och de gör mig glad varje gång jag tittar på dem. Jag känner stor tacksamhet att jag fick möjligheten att Anna-Stina målade utifrån mina önskemål.

 

Elisabeth

MÅLNING - SPACE

Akryl på duk, 50x50

Att måla mandalas är meditation för mig. Jag sitter i stillhet och målar inifrån mitt centrum. På tavlan syns det i någon form av cirkelformad symbol. På den här tavlan lyser centrum som solen och jag har varsamt tagit fram ljuset i varje blomblad. I den absoluta mitten sitter en kristall. Jag tänker mig att den gnistrar som vårt inre ljus.

PRIS: 3995 SEK

MÅLNING

GUDINNA

Akrylfärg på duk, 70x50 cm

I gudinnans huvudbonad har jag roat mig med att måla fram fåglar och andra varelser som bor i hennes värld. Jag tänker mig att hon håller en hel sagovärld. Hon bevakar och skyddar. Hennes viljestyrka är orubblig och hon ger trygghet till småfolket som behöver hennes beskydd.

7950 SEK

MÅLNING

HON VET VÄGEN

Akrylfärg på duk
20x30 cm

Bubblor av akrylfärg ligger i botten av alla lager. Du ser det tydligt på drottningens klänning under manteln. Själv tycker jag mycket om den sneglande blicken hon ger sin medföljare. Bevakar hon kaninvarelsen, misstänker hon ett överfall eller vill hon bara kolla så att den hänger med?

 

1500 SEK

MÅLNING  

PARALLELLA VÄRLDAR

Akrylfärg på duk, 30x30x4

Här har hårstrån och äggskal fått göra avtryck i färgen. Den här tavlan överraskade mig flera gånger under processen med att välja vad som skulle målas fram. Framförallt blev jag förvånad över att en harpa ville stå i trädgården. Men så fick det bli och resultatet är en tavla där det händer mycket i olika nivåer.
 
1990 SEK

MÅLNING

PAPEGOJDRAKEN

Akrylfärg på duk, 62x70 cm

Jag har experimenerat med att få olika ytor att spela mot varandra. Den gröna, mörka bakgrunden mot den brandgula och rosa färgen som jag har cirklat fram med hjälp av krämig färg och lerverktyg. I centrum står den oväntade figuren som jag gett namnet Papegojdraken. Den är inte bara en drake och inte bara en fågel. Den är mer än så.

 

6500 SEK

MÅLNING

UPPVAKNANDET

Akrylfärg på duk 42x37 cm

Jag har använt flytande akrylfärg och gjort avtryck med hjälp av hårstrån. Tavlan har ett drömskt uttryck, som när du vaknar upp ur en dröm och försöker minnas vad den handlade om. För mig har tavlan ett uppmanande budskap om att lyssna inåt för att bli medveten om sina drömmar.

3450 SEK

MÅLNING - THE GURU

Akrylfärg på duk, 25X40 cm

I många år väntade jag på att jag skulle se vad som ville målas fram i den här tavlan. Jag kunde känna att det fanns något bra men att jag ännu inte kunde se motivet. Sommar efter sommar tog jag med den till målarladan på Öland och gång efter gång fick den åka hem igen utan att ha blivit färdig.

Så en sommar gick jag på en utställning i ett gammalt kvarnhus. Uppe på den skumt belysta övervånigen var miniatyrbuddor utställda i rader. Stämningen tog tag i mig så starkt att jag satte mig i en av raderna i samma position som buddorna, för att bli en del av utställningen.

Tillbaka vid staffliet såg jag plötsligt motivet lika självklart som om jag hade skissat ut det i förväg. Den mediterande yogin, lotusen, gurun i profil och den bakomliggande kvinnliga kraften i mitten. Allt som behövdes var lite blått för att lyfta fram delarna.

1990 SEK

FÖRHANDSBESTÄLL A3 PRINTS - BESTÄLL 4 BETALA FÖR 3

Nu kan du beställa mina A3 prints i webshoppen. Betala med Klarna eller Swish!

NÄRVARO

495 KR

 

Läs mer & beställ

DRÖMPROMENAD 

495 KR

 

Läs mer & beställ

OVÄNTAD VÄNSKAP

495 KR

 

Läs mer & beställ

SANDVARGEN 

495 KR

 

Läs mer & beställ

Vill du veta när mitt nästa verk är klart?

Lämna dina uppgifter här så skickar jag dig ett mail och berättar när jag lagt upp det i mitt digitala galleri. När du lämnat dina uppgifter så kolla din mail, även skräpposten och bekräfta att jag får skicka mail till dig! 

Här kan du betala med

Bara att klicka vidare på den målning eller det print du vill beställa!